Przygotowanie

1. Przygotuj malutką miseczkę lub kokilkę. Rozpuść w niej masło a następnie przechyl naczynie, tak aby masło pokryło krawędzie.

2. Herbatniki należy zmiażdżyć na drobne okruchy, następnie dodaj je do kokilki z masłem i dobrze wymieszaj.

3. W małej misce wymieszaj serek, cukier i ekstrakt waniliowy, do czasu, aż nie będzie grudek. Całość dodaj do kokilki, w której znajdują się masło i krakersy.

Pieczenie

Wstaw do kuchenki mikrofalowej na co najmniej 4 minuty 45 sekund, przy połowie mocy. Upewnij się, że sernik nie bulgocze po bokach kokilki.

Podanie

Wstaw do zamrażarki na co najmniej 30 minut, aż całkowicie ostygnie.
Po tym czasie nożem poluzuj brzegi sernika, następnie odwróć go na talerz lub jedz prosto z naczynia. Na wierzch wyłóż kilka świeżych lub mrożonych owoców.

Gotowe!

Sernik z mikrofali gotowy! Zapraszamy także po inne przepisy. 🙂

Udostępnij koniecznie!

Zobacz również:

  • Bananowe francuskie tosty
  • Brownie
  • Bogracz – węgierska zupa
  • Calzone
  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *