Przygotowanie
1. Rozgrzej olej na patelni. Dodaj zmielony czosnek i posiekaną marchewkę. Smaż, aż zacznie pachnieć.
2. Dodaj pokrojoną kiełbasę.
3. Dodaj bulion, pomidory, włoską przyprawę i pokruszony makaron lasagne. Dobrze wymieszaj. Doprowadź mieszaninę do wrzenia.
4. Zmniejsz ogień, aby poddusić danie. Przykryj patelnię pokrywką i gotuj przez około 15 minut. Zamieszaj kilka razy.
5. Dodaj szpinak, dobrze wymieszaj. Na wierzch wyłóż rozdrobnioną mozzarellę. Wymieszaj ricottę z parmezanem i wrzuć na mozzarellę. Przykryj naczynie i odstaw, aż ser się rozpuści.
Gotowe!
Udekoruj pokruszonymi płatkami czerwonej papryki. Możesz dodać więcej parmezanu, posiekanej natki pietruszki lub bazylii. Podawaj na gorąco.
Smacznego! 🙂