Przygotowanie farszu
1. Przygotuj tortille oraz rozgrzej grill.
Pierś kurczaka natrzyj 1 łyżeczką oleju, następnie posyp czosnkiem, papryką, kminkiem, solą i pieprzem. Grilluj przez 4-6 minut, w zależności od grubości, aż do wypieczenia.
2. Podczas gdy kurczak się grilluje, podgrzej 1 łyżeczkę oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu. Dodaj cebulę i paprykę pokrojone w plasterki i smaż przez 3-4 minuty. Następnie odłóż na bok.
3. Zdejmij kurczaka z grilla i odstaw na 1-2 minuty na deskę do krojenia, a następnie pokrój w paski.
Formowanie burrito
Aby złożyć burrito, umieść kilka pasków kurczaka na środku tortilli, a następnie polej papryką i cebulą, awokado (pokrojonym w plasterki), salsą, śmietaną, serem i posiekaną kolendrą.
Gotowe!
W przypadku grillowania umieść burrito z powrotem na grillu na 1-2 minuty z każdej strony. Przekrój na pół i podawaj.
Smacznego! 🙂