Przygotowanie

1. Rozgrzej piekarnik do 90°C. Dwie duże blachy wyłóż papierem do pieczenia lub silikonową matą.

2. Umyj i pokrój jabłka na cienkie plasterki. Usuń nasiona z każdego plastra. Rozłóż plasterki jabłka ciasno w jednej warstwie na blasze do pieczenia. Posyp cynamonem z obu stron.

Pieczenie

Piecz jabłka przez 1 godzinę, następnie je odwróć i piecz jeszcze 1 godzinę. Wyłącz piekarnik i pozwól jabłkom ostygnąć w piekarniku na około 30 minut przed wyjęciem. Jeśli jabłka nie są chrupiące, kontynuuj pieczenie w 15-minutowych odstępach.

Gotowe!

Wyjmij jabłka z blachy do pieczenia i ciesz się smakiem chipsów! Smacznego :)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *