1

Rozgrzej piekarnik do ok. 170°C. Wysmaruj masłem dwie okrągłe formy do ciasta i spód wyłóż pergaminem. W średniej misce wymieszaj mąkę, kakao, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól.

2

W dużej misce ubij masło z cukrem mikserem elektrycznym na pół na puszystą masę, (ok. 3 min). Dodaj jajka, po jednym na raz, dobrze ubijając i zeskrobując boki miski po każdym jajku. Zmniejsz prędkość i ubij jedną trzecią mieszanki mąki, a następnie dodaj połowę maślanki. Powtórz, zeskrobując boki, aż mąka będzie dobrze wymieszana. Rozłóż ciasto równomiernie.

3

Piec od 25 do 30 min. Schłodzić ciastka przez ok. 10 min. Przejedź nożem po wewnętrznej stronie każdej patelni, a następnie wyłóż ciastka na ruszt. Usuń pergamin. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia, około 1 godz.

4

Teraz przygotuj lukier. wymieszaj cukier puder i kakao w średniej misce. Masło ubij w dużej misce mikserem elektrycznym na średnio-wysokim poziomie na puszystą masę, ok. 1 min. Zmniejsz prędkość na średnio-niską i dodaj mieszankę cukru pudru, na przemian ze śmietaną i zakończ na mieszance cukru pudru, aż się zmiksują. Zwiększyć prędkość do średnio-wysokich i ubijać do puszystej konsystencji, 2 do 3 min.

5

Połóż jedną schłodzoną warstwę ciasta na dużym talerzu lub stojaku na ciasto i połóż 1 szklankę lukru na wierzchu, aż po brzegi. Ułóż drugą warstwę ciasta i cienko rozsmaruj pozostały lukier na wierzchu i wokół boków ciasta. Wstawić do lodówki, aż lukier będzie twardy, około 30 min.

6

W przypadku polewy krem ​​mikrofalowy w małej misce, aż będzie gorący, około 45 sek. Dodaj półsłodką czekoladę i mieszaj, aż będzie gładka. Biała czekolada w kuchence mikrofalowej w małej misce, mieszając co 20 sekund, aż się rozpuści, około 1 min. Zeskrob roztopioną białą czekoladę do małej zamykanej na zamek torebki.

7

Ciasto polej polewą, rozsmarowując aż do brzegów, pozwalając mu lekko spłynąć po bokach. Odetnij mały kawałek z jednego rogu zapinanej torebki i wylej białą czekoladę w koncentryczne kręgi na torcie, w odstępach 1/2 cala, zaczynając od zewnątrz i przesuwając się do środka. Od środka ciasta przeciągnij wykałaczkę lub czubek noża na zewnątrz, aby uformować pajęczynę.