Przyrządzenie dyni

Na początku pieczemy pokrojoną na paski dynię, aż do uzyskania miękkiej konsystencji. Później ją miksujemy do konsystencji puree.

Przygotowanie ciasta

Wyciągamy stolnicę i dodajemy do dyni po trochu mąki. Należy pamiętać, że każda dynia jest inna i ilość mąki trzeba do niej dostosować – ciasto nie powinno być zbyt kleiste ani zbyt gęste.

Formowanie gnocchi

1. Później dzielimy ciasto na mniejsze porcję i wałkujemy na ciasto o grubości ok.0,5 cm. Pamiętaj o podsypaniu mąki, aby nie kleiły się kluseczki!

2. Teraz wykrawamy kluseczki za pomocą szklanki. Na sam koniec robimy im wgłębienie palcem.

Gotowe!

Gotujemy we wrzącej wodzie. Można podawać z fetą lub masłem szałwiowym. Każdy kto zrobi te gnocchi zakocha się w ich smaku! ❤️

Smacznego! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *