Przygotowanie formy

Rozpocznij od posmarowania masłem kokilek/naczyń, w których będziesz zapiekać fondanty. Następnie wsyp troszkę mąki i zakryj krawędzie naczynia.

Wyrobienie ciasta

Rozpuść czekoladę i masło.
W misce wymieszaj żółtka, jajka i cukier na jasny, pienisty i cytrynowy kolor.
Wymieszaj stopioną czekoladę z mieszanką jaj i cukru do momentu, aż się połączą. Dodaj sól i mąkę.

Pieczenie

Ciasto przelej do kokilek. Rozgrzej piekarnik do 220°C i piecz je przez ok. 8 minut.

Gotowe!

Po upieczeniu odstaw fondanty na 1-2 minuty. Udekoruj cukrem pudrem. Idealnie pasują też lody śmietankowe!

Smacznego! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *