Przygotowanie

1. Zagotuj wodę w garnku. Zmniejsz ogrzewanie do niskiego (lub wyłącz), aby upewnić się, że woda nie wrze lub nie ma bąbelków i umieść jajka w wodzie. Następnie zwiększ temperaturę z powrotem do wysokiego i ustaw minutnik na 14 minut.

2. Podczas gotowania jajek przygotuj kąpiel z lodem i odstaw na bok. Po 14 minutach wyjmij jajka z wody i umieść w lodowatej łaźni wodnej.

3. Gdy jajka całkowicie ostygną, obierz je i przekrój wzdłuż na pół. Przełóż żółtko do małej miski za pomocą łyżki i umieść białka na talerzu.

Przyrządzenie farszu

1. Zetrzyj żółtka widelcem i dodaj majonez, musztardę, ocet, sól i pieprz. Wymieszaj wszystko razem, aż będzie gładkie.

2. Użyj łyżki, aby dodać porcję diabelskiej mieszanki jajek z powrotem do otworu każdego białka.

Gotowe!

Posyp papryką do dekoracji.

Smacznego! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *