Przygotowanie

1. Pozwól, aby krewetki rozmarzły. Obierz czosnek i pokrój na cienkie plasterki, a do kosza wyrzuć obierki.

2. Ze skórki obierz imbir i pokrój na cienkie paski.

3. Z połowy cytryny wyciśnij sok, a odkrojoną skórkę z cytryny odstaw na bok. Umytą papryczkę pokrój w pierścienie.

Smażenie

1. Do rozgrzanych 3 łyżek oliwy na patelni, dodaj: czosnek, imbir, skórkę z cytryny i papryczkę.

2. Smaż wszystko przez około 5 min. Zdejmij z ognia i dodaj 2/3 łyżki soku cytrynowego.

Gotowe!

Gotową potrawę dopraw solą. Na talerzu podawaj krewetki polane oliwą z patelni oraz świeżą bagietką, możesz umieścić też różne dodatki do dekoracji.

Smacznego! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *