Przygotowanie
1. Przygotuj średniej wielkości miskę. Wsyp do niej mąkę kukurydzianą, mąkę pszenną, cukier, proszek do pieczenia, sól oraz pieprz. Wszystkie suche składniki dokładnie wymieszaj ze sobą.
2. Następnie dodaj jajko, po czym wlej do miski mleko. Całość mieszaj, aż do uzyskania jednolitej masy. Odstaw na 25-30 minut.
3. Teraz pora na parówki. Każdą z parówek pokrój na 3 równe części. Przełóż je do miski. Następnie posyp je łyżką mąki i wszystko wymieszaj, tak aby parówki były obtoczone mąką, aby ciasto do nich przylegało.
Smażenie
Rozgrzej olej do 180ºC. Każdą obtoczoną parówkę za pomocą widelca zanurz teraz w cieście. Smaż parówki przez ok. 3-4 minuty lub do momentu gdy będą zarumienione.
Osusz nadmiar oleju papierowymi ręcznikami.
Gotowe!
Mini Corn-dogi najlepiej nakuć na wykałaczki do szaszłyków i podawać z ketchupem lub musztardą.
Smacznego! 🙂