1
Na początku rozgrzej piekarnik do 175 stopni C.
2
Włóż ryż i wodę do rondla i zagotuj. Zmniejsz ogień, przykryj i gotuj 20 minut. Na patelni na średnim ogniu gotuj wołowinę, aż się równomiernie zarumieni.
3
Usuń i wyrzuć wierzchołki, nasiona i błony papryki. Ułożyć papryki w naczyniu do pieczenia, wydrążonymi bokami do góry. (W razie potrzeby pokrój spód papryki, aby stały pionowo.)
4
W misce wymieszaj zasmażaną wołowinę, ugotowany ryż, 1 puszkę sosu pomidorowego, sos Worcestershire, czosnek w proszku, cebulę w proszku, sól i pieprz. Nałóż równą ilość mieszanki do każdej wydrążonej papryki. W misce wymieszaj pozostały sos pomidorowy i przyprawy włoskie i polej faszerowaną papryką.
5
Piec 1 godzinę w nagrzanym piekarniku, podlewając sosem co 15 minut, aż papryka będzie miękka.