1
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i rozpuść około 1 – 1/2 łyżki masła. Dodaj pokrojonego banana i 1 łyżkę cukru. Podsmaż na złoty kolor.
2
W misce wymieszaj pozostały cukier z cynamonem i odstaw. W drugiej misce ubij jajka z mlekiem i odstaw.
3
Usuń skórkę chleba i spłaszcz plastry wałkiem do ciasta. Rozłóż około 1-2 łyżeczki mieszanki bananowej wzdłuż jednej krawędzi chleba. Posmaruj drugą stronę przygotowanym płynem jajecznym.
4
Delikatnie, ale ciasno zwiń chleb wokół mieszanki bananów i uszczelnij, aby zrobić bułkę. Kontynuuj z pozostałym chlebem.
Rozpuść około 1 łyżki masła na patelni. Obtocz bułki w masie jajecznej i połóż. Smaż 3-4 bułki na raz.
5
Gdy się zrumieni, obróć i kontynuuj, aż wszystkie boki będą ładnie ugotowane i zrumienione.
Lekko wyczyść patelnię ręcznikiem papierowym i powtarzaj, aż wszystkie bułki się ugotują. Wrzucić do masy cukrowo-cynamonowej lub posypać cukrem pudrem. Podawaj na ciepło.