Przygotowanie

Na rozgrzanej patelni dodaj oliwę z oliwek, następnie wyciśnięty przez praskę lub drobniutko pokrojony czosnek podsmaż do uzyskania złoty kolor, mieszając co jakiś czas. Ważne jest, aby czosnek nie przybrał brązowego koloru, ponieważ stanie się gorzki i w efekcie zepsuje smak całego sosu. Dodaj drobno posiekane liście świeżego oregano, a następnie podsmażaj mieszając jeszcze 2 lub 3 minuty.

Dopracowanie sosu

Dodaj na patelnię pomidory, suszone oregano i dokładnie wymieszaj. Dopraw solą, cukrem i czarnym pieprzem. Duś sos, aż zgęstnieje, przez ok. 35 minut, od czasu do czasu mieszając.

Gotowe!

Jeśli masz już gotowe ciasto na pizzę przygotowany sos możesz nałożyć bezpośrednio na ciasto.Smacznego! :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *