Przygotowanie
1. Na samym początku filet z kurczaka należy umyć i gotować w wodzie przez 10-15 minut. Ostudź i pokrój na małe kawałki.
2. Następnie na dobrze rozgrzanej patelni usmażyć kawałki fileta na oleju słonecznikowym. Filet należy smażyć na złoty kolor, dodając odrobinę soli i pieprzu.
3. W międzyczasie przygotuj sos. Do śmietany dodaj drobno posiekaną zieloną cebulę. następnie dodaj musztardę francuską. Cały sos trzeba trochę posolić, pieprzyć i dobrze wymieszać.
4. Schłodzonego, smażonego kurczaka polać ugotowanym sosem. Wszystko razem należy wymieszać.
5. W dużym pojemniku umytą rzodkiewkę pokrój w cienkie plasterki. Do rzodkiewki dodać posiekaną zieloną cebulę i kurczaka z sosem.
Gotowe!
Do sałatki dodaj grubo posiekaną sałatę. Podziel sałatkę na małe porcje i podawaj.
Smacznego! 🙂