Przygotowanie masy mięsnej
1. Na samym początku pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę. Następnie kurczaka grubo mielimy za pomocą maszynki.
2. Kolejnym krokiem jest dodanie jajek. A więc jajka roztrzepujemy, a następnie mieszamy z mięsem.
3. Następnie obieramy cebulę. Kroimy ją na średnie kawałki i dodajemy do mięsa. Ten sam krok powtarzamy z czosnkiem.
4. Dodajemy zioła: łyżeczkę majeranku, oregano i lubczyku. Dodajemy również świeżą pietruszkę.
Smażenie
Następnie zaczynamy formować kotlety. Obtaczamy je delikatnie w bułce tartej. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy nasze kotlety najpierw z jednej, a potem z drugiej strony, aż do momentu, gdy zrobią się złote. (ok. 2-3 minuty z każdej strony).
Gotowe!
Usmażone kotlety możemy wyłożyć na talerz. Dla wzbogacenia smaku, możemy dodać świeży szczypiorek.
Smacznego! 🙂