Przyrządzenie spodu pizzy

1. Cukinie zetrzyj na tarce, posól i odstaw na 15-20 minut, żeby puściły wodę.
Następnie porządnie ją odcedź – podstawą dobrego ciasta jest porządnie pozbyć się nadmiaru wody z cukinii.

2. Piekarnik nastaw na 220°C.
Wymieszaj porządnie cukinie z jajkami, serem i przyprawami.

3. Uformuj ciasto na spód pod pizzę. Pamiętaj, by przed włożeniem do piekarnika wyłożyć formę papierem do pieczenia.

Pieczenie

Pieczemy ok. 25 minut, aż się zarumieni. Po tym czasie wyciągamy spód i dodajemy ulubione składniki. Po czym znów zapiekamy przez ok. 10 min.

Gotowe!

Pizzę podawaj na gorąco, choć dobrze smakuje także na zimno 🙂

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *