Przygotowanie makaronu

Makaron gotujemy w osolonej wodzie wedle instrukcji.

Przyrządzenie sosu

1. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy do niego przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy przez 1 minutę.
Po tym czasie dodajemy mąkę, wytworzy ona zasmażkę, którą również gotujemy przez 1 minutę. Następnie dodajemy mleko, doprawiamy solą i pieprzem oraz sproszkowanym czosnkiem. Dodajemy również starty parmezan i co jakiś czas mieszając, gotujemy około 5 minut.

2. Dodajemy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i poszatkowane chili. Gotujemy przez dwie minuty i dolewamy trochę wody z makaronu, odsączony makaron jak również garść świeżego szpinaku.

Przygotowanie steka

Stek doprawiamy solą, pieprzem oraz nacieramy oliwa z oliwek. Smażymy na rozgrzanej patelni przez 4 minuty z każdej strony, pod koniec smażenia dodajemy łyżkę masła oraz gałązkę rozmarynu.

Smacznego! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *