1
Na samym początku makaron ugotuj w osolonej wodzie, powinien być al dente.
2
Obierz pieczarki, następnie umyj i pokrój na plasterki. W rondelku rozpuść łyżkę masła, wrzuć pieczarki, nakryj naczynie pokrywką i duś aż do miękkości. Pod koniec zdejmij pokrywkę i odparuj nadmiar wody.
3
Obierz cebulkę i drobno posiekaj, zeszklij na głębokiej patelni. Plastry szynki pokrój w paseczki i podsmaż razem z cebulką. Dodaj podduszone pieczarki. Wlej śmietankę, dodaj sól i pieprz do smaku, zagotuj.
4
Mozzarellę pokrój na mniejsze kawałki, dodaj do sosu i mieszaj do roztopienia. Jeśli sos jest zbyt rzadki, możesz zagęścić go łyżką mąki rozmąconej w odrobinie zimnej wody.
Ugotowany makaron przełóż na patelnię i wymieszaj z resztą składników.