1

Awokado przekrój na pół, odcedź, obierz i drobno pokrój. Następnie pokrój pomidory na ćwiartki, a następnie umieść w salaterce z ćwiartką szpinaku.

Pokrój, drobno pokrój i dodaj dymkę, wrzuć listki kolendry, a następnie wyciśnij sok z limonki.

Skrop 1 łyżką oliwy, dopraw solą i czarnym pieprzem, wymieszaj i odstaw na bok. Wbij jajko do blendera, dodaj mąkę, mleko, pozostały szpinak oraz szczyptę soli i pieprzu, a następnie zmiksuj na gładko.

Ustaw dużą patelnię na średnim ogniu, natrzyj patelnię odrobiną oliwy z oliwek, a następnie wlej cienką warstwę ciasta, obracając ją do góry i na brzegach. Smaż z jednej strony tylko przez 2 minuty lub do lekko złotego koloru, a następnie ułóż na talerzu i powtórz.

Posyp każdy naleśnik porcjami twarogu, sałatką z awokado. Zamiast szpinaku możesz użyć rukwi wodnej, rukoli, jarmużu, a nawet mieszanki miękkich ziół, takich jak pietruszka, mięta, bazylia lub estragon, co tylko chcesz!