Przygotowanie

1. Ziemniaki oskrobać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka z oliwą, masłem oraz obranym czosnkiem i podsmażać przez ok. 4 minuty.

2. Dodać fasolkę i wymieszać. Wlać gorący bulion, dodać kurkumę. Gotować przez około 15 minut do miękkości warzyw.

3. Następnie dodać śmietanę (przełożyć ją do miski i stopniowo dodać kilka łyżek wywaru z zupy za każdym razem mieszając).

Gotowe!

Na koniec dodać do zupy fetę i posypać koperkiem.

Smacznego! 🙂

Zobacz również:

  • Bogracz – węgierska zupa
  • Zupa krem z batatów
  • Zupa grzybowa z łazankami przykryta ciastem francuskim
  • Zupa krem z buraków
  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *