Przygotowanie

1. Ugotuj bulion z 200 gramów wołowiny. Resztę mięsa pokrój na porcje, posyp papryką i odstaw do namoczenia.

2. Usmaż cebulę. Następnie dodaj kilka łyżek papryki i natychmiast wymieszaj. Do tej mieszanki włóż mięso, a następnie dodaj marchew.

3. Po pewnym czasie dodaj resztę warzyw - paprykę, pomidory. Wymieszaj, posól i napełnij bulionem tak, aby mięso i warzywa były lekko zalane płynem, powinno być bardzo gęste, jak gulasz. Dodaj ostrą paprykę i przykryj, zmniejsz ogień.

Gotowe!

Po 1 godzinie dodaj ziemniaki oraz pozostały bulion. Gdy ziemniaki będą ugotowane, dodaj czosnek i natkę pietruszki. Gotowe! Smacznego! :)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *