Przygotowanie

1. Ugotuj bulion z 200 gramów wołowiny. Resztę mięsa pokrój na porcje, posyp papryką i odstaw do namoczenia.

2. Usmaż cebulę. Następnie dodaj kilka łyżek papryki i natychmiast wymieszaj. Do tej mieszanki włóż mięso, a następnie dodaj marchew.

3. Po pewnym czasie dodaj resztę warzyw – paprykę, pomidory. Wymieszaj, posól i napełnij bulionem tak, aby mięso i warzywa były lekko zalane płynem, powinno być bardzo gęste, jak gulasz. Dodaj ostrą paprykę i przykryj, zmniejsz ogień.

Gotowe!

Po 1 godzinie dodaj ziemniaki oraz pozostały bulion. Gdy ziemniaki będą ugotowane, dodaj czosnek i natkę pietruszki. Gotowe!

Bogracz gotowe! Smacznego! 🙂

 

Zapraszamy również do przetestowania zwycięskiego przepisu w naszym konkursie.
Solianka w wykonaniu uczestnika

Zapraszamy również do przetestowania zwycięskiego przepisu w naszym konkursie.

Solianka, którą przygotował Mateusz Krojenka to nie bezkompromisowy majstersztyk.
Musicie koniecznie spróbować, nie zapomnijcie podzielić się również swoją opinią 🙂

Zobacz również:

  • Zupa krem z batatów
  • Zupa krem z buraków
  • Zupa z ziemniakami, fasolką i serem feta
  • Zupa grzybowa z łazankami przykryta ciastem francuskim
  • Komentarze

    1. Wow, ten przepis na Borgacze brzmi fenomenalnie! Już się nie mogę doczekać, aby spróbować tego wyjątkowego dania w mojej kuchni. Dzięki za podzielenie się tym fantastycznym przepisem! 👩‍🍳👨‍🍳

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *